ΕΞΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΣ ΟΜΟΡΦΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΟΥ
2 Οκτωβρίου, 2021

Συνήθως τα πρωινά μας είναι γεμάτα άγχος… να ετοιμαστούμε γρήγορα, να πιούμε καφέ, να φύγουμε τρέχοντας. Η ανάγκη μας για λίγο περισσότερο ύπνο μας οδηγεί να βάζουμε το ξυπνητήρι οριακά. Θα ήταν πολύ καλό εάν αφιερώναμε το πρωί περισσότερες στιγμές για τον εαυτό μας ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τη δύσκολη ημέρα που ακολουθεί. Μπορούμε μάλιστα να ξεκινήσουμε τις μικρές αλλαγές από το σαββατοκύριακο ώστε να τις εφαρμόσουμε σταδιακά και μέσα στην εβδομάδα!

1. Μην ξεκινάς την ημέρα σου με το κινητό στο χέρι

Δυστυχώς η πρώτη κίνηση που κάνουμε όταν ξυπνήσουμε το πρωί είναι να τσεκάρουμε τα social media και τι έκαναν οι διαδικτυακοί μας φίλοι. Αυτά μπορούν να περιμένουν… Αφιέρωσε χρόνο για τον εαυτό σου και άφησε το κινητό στην άκρη.

2. Ρίξε δροσερό νερό στο πρόσωπό σου

Μόλις ξυπνήσεις πήγαινε να πλύνεις το πρόσωπο σου με νερό. Το πρόσωπο έχει ανάγκη από δροσερό νερό για να σφίξουν οι πόροι και να ξυπνήσει το δέρμα. Μην ξεχάσεις να πλύνεις τα χέρια σου πρώτα, ιδίως αν το πρώτο πράγμα που έπιασες είναι το κινητό σου για να τσεκάρεις την ώρα. Όλα τα μικρόβια που υπάρχουν στο κινητό σου, θα απλωθούν στην ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου αν δεν έχεις πλύνει πρώτα τα χέρια σου.

3. Κάνε streching

Όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι μην βιαστείςνα σηκωθείς από το κρεβάτι. Πάρε λίγο χρόνο να τεντώσεις το σώμα σου ώστε να είναι μαλακό και χαλαρό μέσα στην ημέρα.

4. Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας

Κλισέ αλλά σωστό! Το πρωινό γεύμα σου δίνει την απαραίτητη ενέργεια για την ημέρα. Φάεκάτι χωρίς λιπαρά και ζάχαρη, με νερό και ένα αναζωογονητικό ρόφημα καιέχεις βάλει τις σωστές βάσεις για την ημέρα. Πιες τον καφέ σου αμέσως μετά… θα τον απολαύσεις καλύτερα!

5. Κάνε τη λίστα με τις υποχρεώσεις της ημέρας

Αφιέρωσε λίγα λεπτά για να κάνεις μιαλίστα με τα πράγματα που έχεις να κάνεις. Έτσι θα οργανώσεις τη σκέψη και θα έχεις ένα πλάνο στο μυαλό σου.

6. Κάνε γυμναστική

Εάν έχεις τη δυνατότητα καθιέρωσε την πρωινή γυμναστική. Δεν υπάρχει καλύτερη συνήθεια για να έχεις ενέργεια και καλή διάθεση όλο το υπόλοιπο της ημέρας.Θα δεις αμέσως διαφορά όχι μόνο στο σώμα και τη διάθεση σου, αλλά και στην αποδοτικότητα σου στη δουλειά. Χρειάζεται να αφιερώσεις μισή με μία ώρα για να το κάνεις σωστά αλλά αξίζει τον κόπο!