ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ-ΧΑΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
24 Οκτωβρίου, 2021

Γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου και είναι απόφοιτος του «Παγκυπρίου Γυμνασίου». 

Οι πανεπιστημιακές σπουδές της Ιατρικής ολοκληρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Ακολούθησε η προαπαιτούμενη για την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής , διετία στη Γενική Χειρουργική στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της αναμονής για την ειδικότητα, υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Σοχού Θεσσαλονίκης και ακολούθως ως εφημερεύων Ιατρός γενικών καθηκόντων στην κλινική «Άγιος Λουκάς» στο Πανόραμα και στο Κέντρο Αποκατάστασης  «Αναγέννηση» στη Ν. Ραιδεστό.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής , Άκρας Χειρός και Μονάδας Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου». 

Παράλληλα έκανε μετεκπαίδευση στη μικροχειρουργική και στην αποκατάσταση μαστού μετά μαστεκτομή, στην Πανεπιστημιακή Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ. στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, για 3 μήνες. 

Κατά το τελευταίο έτος της ειδικότητας έλαβε εξάμηνη εκπαίδευση στο αντικείμενο της Παιδοχειρουργικής και της Ωτορινολαρυγγολογίας σε αντίστοιχες Κλινικές.

Απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής , αφού πέτυχε στις εξετάσεις της αντίστοιχης επιτροπής στην Αθήνα.

Κατά την άσκηση της ειδικότητας ως ελεύθερος επαγγελματίας , μετεκπαιδεύτηκε, στην κλινική Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του American Medical Center στη Λευκωσία, σε μεθόδους Πλαστικής Χειρουργικής προσώπου, από τον καθηγητή Δρ. Νεόφυτο Δημητριάδη.

Μετεκπαιδεύτηκε επίσης στις σύγχρονες μεθόδους της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, στο ιδιωτικό νοσοκομείο Πλαστικής Χειρουργικής Akademikliniken Στοκχόλμης στη Σουηδία, από τους καθηγητές Dr. Per Hedén και Dr. Jan Jernbeck, (Aesthetic Plastic Surgery Fellowship).

Είναι επιστημονικός συνεργάτης των κλινικών «Γένεσις» και «Γενική Κλινική» Θεσσαλονίκης.

Συνεργάζεται σε μηνιαία βάση με ιδιωτικό ιατρείο παροχής υπηρεσιών Πλαστικής Χειρουργικής και Αισθητικής Δερματολογίας στη Λευκωσία, στους τομείς των Laser Εφαρμογών, Soft Surgery, Minimal Invasive Surgery, Lifting Threads και Ενέσιμων Εφαρμογών.

Είναι επίσης επισκέπτης Πλαστικός Χειρουργός στο «Αρεταίειο Νοσοκομείο» της Λευκωσίας.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής σε καινοτόμες ιατρικές συσκευές και τεχνολογίες που αφορούν την ειδικότητά της Πλαστικής Χειρουργικής (Laser Applications, Soft Surgery, Lifting Threads, Carboxytherapy).

Εκπόνησε , συμμετείχε και παρουσίασε εργασίες ποικίλης θεματολογίας σε Διεθνή και Πανελλήνια Ιατρικά Συνέδρια και Κλινικά Φροντιστήρια (Workshops), στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Διαμένει μόνιμα στη Θέρμη , Θεσσαλονίκης και διατηρεί το Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής “Euplasty” (www.euplasty.eu), στην οδό Βασιλικής Ταβάκη (πρώην Αλεξ. Παπάγου) 09, στη Θέρμη.